HC Košice nastrieľali do brány HK Orange deväť gólov

02.11.2012 Celý región

Košice 1. novembra (TASR) - Obe mužstvá začali vo vlažnom tempe. Viac sa hralo v obrannom pásme hostí, ale dlho bez vyloženej šance. Až v 8. minúte využili domáci vydarenú kombinačnú akciu na konci ktorej bol Novotný a domáci viedli 1:0. O minútu nato skončil puk po akcii bratov Hunovcov po druhý raz za Romančíkovým chrbtom, keď úspešným strelcom bol Richard. Hostia sa osmelili až v 14. minúte, kedy sa obranca Luža dostal na dostrel, ale jeho prudkú strelu košická obrana odpratala do bezpečia. V 17. minúte bol v ešte lepšej streleckej pozícii hosťujúci Fekiač, ale zblízka trafil len betóny brankára Hyláka.

V druhej tretine začali Košičania oveľa aktívnejšie. V 25. minúte sa do ideálnej šance dostal Jenčík, ale brankár Romančík bravúrne zachránil. V 26. minúte však bol jeho spoluhráč Matúš Chovan úspešnejší, pretože po sóle zaznamenal tretí gól domácich. Zverenci trénera Radima Rulíka naďalej búšili do svojho mladšieho súpera, ale ten tuho odolával. Po štvrtý raz kapituloval až v 35. minúte, keď Takáč prihral ešte na vlastnej modrej čiare puk Novotnému, ten sa preháčkoval až pred Romančíka a nekompromisnou strelou zvýšil na 4:0. V závere druhej časti sa prezentovali aj hostia, keď do šance sa dostal Bíreš, ale jeho tvrdú strelu brankár Hylák zlikvidoval.

V záverečnom dejstve sa do brány hostí postavil Nagy, aj ten však po štyroch minútach kapituloval. V 44. minúte ho prekonal po skvelej akcii bratov Hunovcov Róbert. Na druhej strane mohol v 45. minúte hosťujúci Klimčík znížiť, ale zblízka Hiláka neprekonal. Od 56. minúy hrali Košičania dvojminútovú presilovku piatich proti trom a v nej strelili dva góly. Najprv sa prezentoval Róbert Huna a o päťdesiat sekúnd neskôr Štěpán Novotný. Streleckú kanonádu domácich potom v 58. minúte zavŕšili Michal Novák a v poslednej minúte Róbert Huna.

Výsledok:

HC Košice - HK Orange 20: 9:0 (2:0, 2:0, 5:0)
Góly: 8., 35., 57. Novotný, 9. Richard Huna, 26. Matúš Chovan, 44., 57., 60. Róbert Huna, 58. Novák.
Rozhodovali: Lauff - Jobbágy, M. Korba
vylúčenia: 5:4, navyše: 55. Hudec (SR20) 5+DKZ za vrazenie na mantinel
presilovky: 3:0
oslabenia: 0:0
striedanie: 41. Nagy za Romančíka (SR20)
3188 divákov.

Ohlasy trénerov:

Pavol Zúbek, asistent trénera Košíc: "S predvedeným výkonom v dnešnom zápase sme spokojní. Bolo dôležité, že na zápas sa chlapci dokázali svedomite pripraviť, čo na ľade svojou hrou aj dokumentovali. Verím, že zranenie nášho obrancu Martina Chovana po narazení na mantinel nebude vážne."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Hoci sme prehrali, bolo to pre nás výborné stretnutie. V prvej polovici sme urobili veľa chýb, ale to bolo pre našich hráčov ponaučenie. V druhej časti hra z našej strany nebola dobrá a proti takému silnému súperovi sme v závere veľa inkasovali."
 

Vyberte región